В престижното предградие Мосман, Западна Австралия, собственичка на жилище на име Кристи рекламира единично легло на верандата си за 90 долара на вечер. Неочакваното й предложение предизвика вълна от критики и възмущение в Airbnb.

Обявата приканва гостите да споделят настаняване с домакинята и други гости и описва леглото като много удобно и идеално за тези, които обичат да се събуждат на слънце и птици, пише The West Australian.

Въпреки критиките, Кристи защити бизнес идеята си, настоявайки, че спането на верандата е "съвсем нормално" за австралийския начин на живот.

"Израснала съм на село. Винаги имахме легла на верандата, там спяха само тези, на които им харесваше. Аз самата много обичам да спя на чист въздух", обясни жената.

Първоначалното описание казва, че леглото се намира извън малка, уютна къща с три спални до високи евкалиптови дървета, които хвърлят листата си през лятото. Освен това изглежда възможно да се предпазите от дъжд благодарение на водоустойчивите щори.

„Понякога има комари. Мрежата против комари ще ви помогне да се справите с този проблем. Въпреки че не можете да угодите на всички, например, един човек беше раздразнен от мъх, докато седеше на масата на открито. Имахме много трудно време да си сътрудничим“, спомня си Кристи.

Отдаване под наем на жилища с ужасни условия, недвижими имоти, обяви, Airbnb, Австралия, любопитни моменти, снимкиЦял екран
Кристи защити бизнес идеята си, настоявайки, че спането на верандата е „съвсем нормално“ Снимка: Airbnb

Поради отрицателни отзиви, включително „надценени“ и „лоши условия“, Кристи в крайна сметка премахна офертата си. Въпреки че според нея обвиненията относно разходите за жилище са неоснователни, тъй като след таксите на Airbnb и разходите за почистване от джоба тя е получила само 33 долара.

Собственичката също така призна, че е започнала да предлага леглото миналото лято поради многобройни заявки за краткосрочни наеми, които не е могла да изпълни.