Звездата от "Игра на тронове" Кристофър Хивджу е поредната знаменитост дала положителен резултат на тест за коронавирус. 41-годишният актьор отправи послание към своите фенове в инстаграм. На него той е с жена си в дома им в Норвегия.

Сред редицата известни личности, заразени с коронавирус, попадат и Идрис Елба, Том Ханкс и съпругата му и други.

"Привет от Норвегия. Съжалявам да го кажа, но днес дадох положителен резултат на проба за Ковид-19. Семейството ми и аз се самоизолирахме вкъщи за толкова дълго, колкото е нужно. В добро здраве сме - аз имам само леки симптоми на настинка", пише Кристофър.

Той отбеляза, че има хора, за които тази диагноза може да бъде пагубна и призова всички да бъдат изключително внимателни.

"Мийте ръцете си, спазвайте дистанция от метър и половина с околните, стойте под карантина и просто направете всичко възможно, за да спрете разпространението на вируса. Заедно можем да го преборим и да предотвратим криза в болниците", обяснява още в посланието си актьорът.

"Моля ви грижете се един за друг, пазете дистанция и бъдете здрави!", завършва той.

Хивджу е най-известен с това, че играе Тормунд Джантсбейн в „Игра на тронове“. Той се появи в 33 епизода на хитовия сериал от третия сезон до осмия и последния сезон на поредицата.