Украинката Наталия Вовк, която беше обвинена от руската ФСБ в убийството на Дария Дугина, е намерена убита в апартамент под наем, съобщава австрийският таблоид Exxpress, позовавайки се на информация от социалните мрежи.

Журналистите съобщават, че жертвата е намушкана 17 пъти, в резултат на което е починала. Таблоидът пише още, че Наталия Вовк е държала в ръцете си неизвестна бележка.

„През нощта Вовк беше открита мъртва в апартамент под наем със 17 прободни рани по тялото и лист хартия в ръката“, отбелязват журналистите на австрийското издание.

В същото време статията не казва нищо за града или държавата, където се намира този апартамент.

Материалът съдържа и снимки, за които се твърди, че изобразяват загиналия. Но според някои данни в действителност тази снимка е направена през 2020 г.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by eXXpress (@exxpress.at)

В мрежата вече се появи информация, че снимката на предполагаемо убитата Наталия Вовк е снимка на мъртво момиче, починало преди няколко години в Москва.

Австрийското министерство на вътрешните работи отрече информацията за убийството на Вовк, заявявайки, че не може да потвърди тези данни

Руските правоохранителни органи обвиняват Наталия Вовк за смъртта на Дария Дугин, дъщерята на Александър Дугин, който е наричан идеолог на "руския свят" и "философът" на Владимир Путин. Руските медии твърдят, че момичето е било взривено в колата, с която първоначално е трябвало да отиде баща й.

Появиха се кадри с предполагаемата убийца на Дугина. Влиза блондинка, излиза брюнетка ВИДЕО

Според ФСБ на Руската федерация дъщерята на Дугин е била взривена от предполагаема служителка на Азов Наталия Вовк, родена през 1979 г. Твърди се, че тя е пристигнала в Русия нарочно в края на юли 2022 г. с дъщеря си. От пресслужбата на полка "Азов" отрекоха участието на Вовк в тяхната организация.

Превод: GlasNews