Китаец на име Хуанг открил, че синът му тайно играе мобилни игри до късно през нощта и решил да го накаже, като го принуди да играе 17 часа подред. 

Мъжът забелязал, че момчето цяла нощ тайно играе на смартфона си, вместо да се наспи достатъчно преди да учи. Поведението на сина му разстроило Хуан, тъй като той бил сигурен, че това ще се отрази негативно на представянето му в училище.

Китаецът се посъветвал със съпругата си, след което се обадил в училището с молба да пуснат момчето за един ден. Тогава той обявил на сина си, че ще играе цял ден, но няма да спи, съобщава The New Paper. Първоначално момчето било много щастливо, но скоро станало ясно, че баща му няма да наруши условията. Хуан седнал до сина си и се уверил, че той не прекъсва. В резултат на това мъжът принудил момчето да играе 17 часа подред.

Момче, дете, телефон, смартфон, ученикцял екран
 Снимка: Gamersky

Известно време след началото на теста синът започнал да се оплаква от умора и болки в тялото, но баща му му забранил да спира. По някое време детето заспало, докато си играело, но баща му го събудил и поискал да продължи. Накрая ученикът помолил за милост и обещал никога повече да не играе нощем. Той дори написал писмо, потвърждаващо това обещание.

Освен това Хуан каза, че позволява на сина си да играе половин час през делничните дни и един час през уикендите. Мъжът бил уверен, че детето ще се справи с наказанието, но призова другите родители да не повтарят опита му.

Превод: GlasNews