Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун провокира шокираща ситуация в британското предаване Good Morning Britain. Според британския таблоид The ​​Sun, Екълстоун се познава лично с руския лидер и, отговаряйки на въпрос на водещите, е успял да ги докара до безмълвност.

След въпрос дали смята Путин за свой приятел, той направи изказване, което шокира водещата.

Екълстоун го нарече първокласен човек.

„Готов съм да понеса куршум за него“, увери той.

И тогава той разкритикува украинския президент Володимир Зеленски.

Според бившия ръководител на Формула 1 фактът, че украинският лидер е бил комик през по-голямата част от живота си, се отразява на неговата политика, защото той очевидно смесва професионални умения и новия статут на политически лидер.

Екълстоун е убеден, че ако президентът на Украйна "мисли за много неща" и положи усилия да получи разговор с руския лидер, той би го изслушал, защото Путин е "разумен човек".

„Путин… вероятно би могъл да направи нещо по въпроса“, отбеляза гостът на предаването, имайки предвид конфликта в Украйна.

Преди това Зеленски беше заподозрян в неподходящо поведение в Германия.По-специално, бившият служител на Министерството на отбраната на Германия Вили Вимер смята, че „Зеленски полудява“, настоявайки за ескалация с Русия на среща на страните-членки на НАТО.

Превод: GlasNews