Разговор между свещениците от епархията на грузинския град Мартвили и енориашите се превърна в масова свада, завършила с падането на десет души от балкона.

Както съобщава каналът Sputnik Georgia, инцидентът е станал вчера, 8 март, когато няколко десетки вярващи дошли на среща с митрополит Стефан от Чкондид и поискали възстановяването на двама местни свещеници, които преди това били ограничени в правото на поклонение заради „съчувствие към бившия игумен“.

Боят започнал, след като митрополитът отказал да изпълни изискванията на енориашите. Скоро той се преместил на дървен балкон, чиято ограда, както можете да видите в публикуваното видео, не издържа на натиска и рухва.

В резултат на инцидента десет души паднали от балкона, от които шестима са ранени, включително няколко журналисти. Жертвите са хоспитализирани, лекарите регистрират наранявания с различна тежест.

Правоохранителните органи образуваха наказателно дело по статията за причиняване на вреда на здравето по небрежност, която предвижда наказание под формата на поправителен труд или голяма глоба.