Силни и внезапни валежи връхлетяха Обединените арабски емирства. Под вода са части от главните магистрали, а превозни средства са блокирани по пътищата в Дубай.

Дъждовете започнаха през нощта, а бурните ветрове прекъснаха полетите на международното летище в Дубай, съобщи „Ал Джазира“.

Училищата в цялата страна бяха затворени преди бурята и държавните служители работеха дистанционно. Много работници също останаха вкъщи, а някои се осмелиха да излязат, като закъсаха с превозните си средства в по-дълбоката от очакваното вода.

Властите изпратихa цистерни по улиците и магистралите, за да изпомпват водата. Според първоначалните оценки повече от 30 мм  дъжд е паднал сутринта в Дубай, а през целия ден се очакват до 128 мм.

Дъжд валя и в Бахрейн, Катар и Саудитска Арабия. В Оман смъртоносни дъждове взеха живота на 18 души. Спасителни екипи издирват двама изчезнали.

Сред загиналите са най-малко девет ученици и техния шофьор, чието превозно средство е било отнесено от наводненията в Самад А’Шан, пише bTV.

Полиция и войници бяха разположени в най-тежко засегнатата провинция Аш Шаркия Север, за да транспортират граждани от наводнените райони, според държавните медии.

Проливни дъждове и внезапни наводнения пометоха части от района на Персийския залив, причинявайки смущения в пътуванията в Обединените арабски емирства.