44-годишната първа дама на Украйна Елена Зеленская беше сред поканените да се сбогуват с кралицата на Великобритания Елизабет II, чието погребение ще се състои днес, 19 септември. В навечерието на погребалната церемония тя се срещна със съпругата на бъдещия крал, принцесата на Уелс Катрин в Бъкингамския дворец, където се проведе държавен прием, организиран от крал Чарлз III в памет на покойната кралица. На него присъстваха световни лидери, чуждестранни посланици и членове на други кралски семейства. Новият монарх, принцът и принцесата на Уелс, принцеса Ан, графът и графинята на Уесекс приеха гости.

И двете жени бяха в черно траурно облекло. Съпругата на престолонаследника носеше рокля-палто на Catherine Walker и черни обувки на ток Aquazzura. Като украса тя избра перлена гривна, която преди това е била собственост на нейната свекърва принцеса Даяна.

Премиерът на Украйна Денис Шмихал със съпругата си Инна, първата дама Олена Зеленска и посланикът на Украйна Вадим Пристайко със съпругата си Инна отдадоха почит на кралицата в Уестминстър Хол 

Елена Зеленская също беше в черен ансамбъл: миди рокля и сако. Съпругата на украинския президент обу подходящи обувки и украси сакото със златна брошка от колекцията Guzema Jewelry X Gunia Project.

Това е втората среща между Кейт и Елена. Преди това Зеленская и съпругът й вече се бяха срещали с Кейт Мидълтън и принц Уилям. Това се случи през октомври 2020 г. по време на посещението на президентската двойка във Великобритания.

Когато избухна войната в Украйна, тогавашните херцози на Кеймбридж изразиха подкрепата си за страната, противопоставяща се на руската агресия, и се възхитиха от смелостта на президента и целия украински народ.

Припомняме, че Меган Маркъл и принц Хари не бяха поканени на приема в Бъкингамския дворец.

Превод: GlasNews