През втория ден срещата на външните министри на Г-7 в Лондон гръмна новината, че цялата индийска делегация се е самоизолирала след два случая на заразяване с Covid -19.

Въпреки че не е член на Г-7, Индия бе поканена с още няколко държави да участва на първата среща на Г-7 „лице в лице“ за повече от две години отчасти именно заради големите проблеми, които страната изпитва с обуздаването на Covid  -19 и опасността от глобално разпространяване на индийския вариант на вируса.

 Външният министър на Индия Субраманям Джайшанкар, който вчера се срещна лично с британския вътрешен министър Прити Пател, незабавно се самоизолира, както и останалата част от делегацията, и ще продължи да участва в срещата само виртуално. Тестът на Джайшанкар е отрицателен, предава БНР.

Индийската делегация все още не е участвала във форума, нейните срещи бяха насрочени за днес. Запитан дали не е било грешка срещата на Г-7 да се проведе „лице в лице“ британският премиер Борис Джонсън отговори, че според него е важно „да се опитва с продължаването на усилията за вършене на повече работа“.

Всички участници на срещата подлежат на редовни тестове.