Медии съобщават за впечатлението от посещението на руската делегация, водена от Владимир Путин в Китай, оставила в Китай.

Както пишат авторите на платформата NetEase, китайците били изненадани от багажа на руския политик. Няколко часа преди пристигането на Владимир Путин четири транспортни самолета кацнали на летището в Пекин, на които били доставени автомобили, различно оборудване и дори кухненски прибори.

Предполага се, че спецификата на китайската кухня е принудила готвачите да донесат собствена кухня със себе си, защото „президентът и неговият екип може да не са готови за това“.

Но второто съдържание на багажа, „впечатляващият парк от превозни средства“, е „наистина интригуващо“.

„Руснаците знаят как да изненадват“, заявяват те.

Журналистите допълват, че никога досега не са срещали толкова сериозно отношение към посещенията на чуждестранни делегации.

Личната кола на Путин, съдейки по кадрите, публикувани в един от каналите TG на кремълския басейн, е черна бронирана лимузина Aurus Senat, която публиката видя за първи път през 2018 г. на четвъртата инагурация на Путин.

В същото време телевизионният канал Phoenix (Хонконг) сподели как е организиран банкет за участниците в инициативата „Един пояс, един път“.

Те бяха приети в Златната зала на Народния дом.

Местни художници създадоха няколко мини-панорами на тема Великия път на коприната. Знамената на страните участнички бяха изложени на златната покривка, с която беше покрита масата за гостите.

Обедното меню включваше патица по пекински, телешки гърди, кнедли от раци и др.

Превод: GlasNews