Българин рани с нож две деца, връщали се към дома след училище, в германския град Дуисбург. Учениците са ранени тежко, но са извън опасност за живота, според последната информация на вестник „Билд“.

Извършителят е на 21 години. Той има двойно гражданство, българско и германско. По  информация на полицията в германския град, мъжът е пристигнал в страната като дете. Повече подробности не се съобщават. Изясняват се и мотивите за нападението. Ясно е обаче, че той и децата не са се познавали. Ще му бъде направена и психиатрична оценка, за да се пресени дали нападателят не е с психично разстройство.

По информация ан властите нападението е станало около 12 часа местно време. Възрастта на децата е между 9 и 14 години и те са се прибирали към дома си се училище, когато срещат мъжа и той ги напада, предаде Нова. Макар да са ранени те успяват да стигнат до близкото училище, което е на две пресечки от мястото на трагедията. Там учителка веднага се обажда на полицията и вика линейка, а лекар от учебното заведение веднага им оказва първа помощ.

Децата са откарани в болница. Полицията почти веднага след това арестува извършителя, който не е оказал никаква съпротива. В себе си е имал нож и фенерче, с което вероятно също е удрял децата. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство.