Жителка на Роуд Айлънд се чувства като най-щастливото момиче на света по две причини: скорошен годеж и перлен пръстен, който тя и годеникът й намериха, докато ядяха миди. 

Сандра Сикорски и Кен Щайнкамп са редовни гости в The Bridge Restaurant и Raw Bar в центъра на Уестърли вече четири години. Те обичат да ядат quahogs, известни също като твърди миди.

През декември 2021 г. те отново вечеряли в същото заведение с брата на Сикорски и съпругата му, пише UPI .

„Взех я и тогава усетих голямо кръгло нещо в устата си, мисля си: „Какво, по дяволите, е това? „Вземам го и го изплювам на масата, в ръката си, и снаха ми казва: "Това зъб ли е?, разказа Сандра в интервю за WJAR-TV.

Снахата на Сикорски, любителка на бижутата, скоро разбира, че това е перла с размер 9,8 мм. Подобно на стридите, мидите могат да произвеждат нещо подобно. Марк Фишбоун от Black Orchid Jewelers прегледа предмета и потвърди подозренията си.

„Той каза, че това е така наречената перла Mercenaria. Тя е направена от същия материал, калцит и друг минерал и отнема години и години, за да расте. Той добави, че отнема вероятно 50 години“, каза Сандра.

Съпрузи, намерили перла в миди, сватба, перлен пръстенцял екран
Двамата се разбрали, че ако някога решат да се оженят, ще направят годежен пръстен от перлата. Снимка: WJAR

Сикорски и Щайнкамп се разбрали, че ако някога решат да се оженят, ще направят годежен пръстен от перлата. Този план се осъществи, когато мъж предложи брак на 8 юли, използвайки пръстен, направен от Fishbone. Вместо камък в украсата беше откритата перла.

Двойката отпразнува годежа си, като се върна в ресторанта, където сподели историята си с домакинята Майра Диозио.

"Беше хубаво да ги видя отново и да чуя тази история. Това е приказка, това е магия, чувате за това и си казвате: "О, надявам се да намеря нещо там", но никога не го намирате. Винаги е парче камък или пясък“, каза Диозио.

Превод: GlasNews