Победител от лотарията, който получаваше по £10 000 на месец за период от 30 години, беше напуснат от партньорката си и твърди, че тя го е отрязала от джакпота, защото печелившият билет е бил купен на нейно име. 

Лаура Хойл, на 40, и Кърк Стивънс, на 39, от Нотингам спечелиха джакпота в тегленето на Националната лотария Set For Life - общо £3,6 милиона, разпределени за 30 години.

Преди печалбата г-н Стивънс оставял госпожица Хойл да живее с него безплатно, тъй като „не е очаквал тя да плаща наем“ със споразумението, че тя ще дава само £25 на седмица за лотарийни билети.

Сделката се изплати за двойката на 21 март, 2021 г., но г-н Стивънс твърди, че мис Хойл вече е скъсала с него, отхвърлила го е от печалбата и „дори иска нашите две кучета“. По думите му той трябва да получи дял от печалбите след разделянето, но въпреки че "чекът за новини", връчен на двойката, съдържа имената им на двамата, билетът е купен със сметката на г-жа Хойл.

Според компанията, която държи лотарията, всички печалби от нея се изплащат на физическо лице, дори в синдикат, и от там посочват, че печелившата сметка е на името на жената.

След удара на голямата награда тогава двойката споделя, че планира да създаде бизнес за лов на духове и бяха снимани да държат чека си - изписан и на двамата.

Година и половина по-късно обаче мис Хойл зарязва г-н Стивънс, взима нова къща и по думите му - остатъка от джакпота, предава The Sun.

„Тя дръпна щепсела и взе всичко. Тя дори иска двете ни кучета", добавя той. 

 

Жената е отказала коментар, след като е била потърсена от вестника.

По-рано тази година мис Хойл каза, че двамата планират да отидат в Дисниленд през лятото, както и на „много други вълнуващи места“, но г-н Стивънс каза, че оттогава тя го е зарязала.

Двамата се запознават чрез приятел през 2018 г. и след това тя се е преместила в дома му с три спални в Хъкнал, Нотингамшир.  Говорейки за оставянето на госпожица Хойл да живее без наем в неговия дом за £240 000, той каза, че тя е попитала колко наем да му плати, но „що се отнася до мен, тя беше моята приятелка“.

Той добавя: „Не очаквах да плаща наем, не съм й поискал нито пени“. Вместо това двойката се е уговорила мис Хойл да купува лотарийните билети.

Мъжът разказва, че сделката никога не е била по-официална от това, но не смяташе, че има нужда от нещо повече, тъй като „бяхме двойка, живеехме заедно в моя дом“.  Преди уговорката мис Хойл е била освободена от работа в логистична фирма, така че продава дома си в Улвърхамптън и се мести да живее при г-н Стивънс.