В отдалечено крайбрежно градче в Австралия дълго време не могат да намерят общопрактикуващ лекар. За да заинтересуват потенциалните кандидати за позицията, те предлагат заплата от 300 до 450 хиляди долара годишно, безплатен наем на жилище с пет спални и 4WD SUV.  

Медицинската компания Livingston Medical търси лекар с подходяща квалификация за работа в двете си клиники, разположени в Бремер Бей - на 500 км югоизточно от Пърт.

Главният изпълнителен директор на заведенията, Рейчъл Ливингстън, каза, че имат нужда от "швейцарски нож" в областта на медицината, пише The Albany Advertiser.

„Да си единственият лекар в града, е трудно, затова имаме нужда от общопрактикуващ лекар и високо професионално ниво, който да оперира в спешни случаи, да разбира от акушерство, анестезия и да решава проблеми с психичното здраве на пациентите“, каза тя.

Успешният кандидат за позицията се съветва да има текуща регистрация в Австралийската агенция за регулиране на лекарите, подходящ трудов опит и желание да учи и да се развива като личен лекар.

Достъпът до здравни услуги в селските райони на Австралия само се е влошил през последните години. Липсата на здравни грижи води до преждевременна смърт, като хората, живеещи в най-отдалечените райони на тази страна, умират 14,3 години по-рано от тези, живеещи в градовете.