Знаете, че чрез Google Maps можете да "се разходите" навсякъде по света, но има едно конкретно място, което няма да можете да видите.

Една наглед обикновена улица в Кливланд, Охайо, ще ви покаже крайградските къщи, които се намират там - всички с изключение на една. Тя е замъглена от погледа и по смразяваща причина.

Къщата, намираща се на "Seymour Avenue" е напълно скрита от Google, колкото и да се опитвате да увеличите изображението. Къщата е била дом на насилника Ариел Кастро и е мястото, където той държи три жени в продължение на почти десетилетие. Аманда Бери, Джина ДеХесус и Мишел Найт бяха затворени в дома на Кастро и редовно малтретирани, докато бяха държани в плен.



Преди къщата да бъде замъглена от Google Maps, тя беше обикновен дом на крайградската улица. Двуетажната сграда разполага с четири спални, баня, мазе от 760 кв. фута (71 кв. м), две веранди, таванско помещение и самостоятелен гараж. Отвън тя крие истинския ужас от случващото се вътре.

Когато властите проведоха своето разследване, след като трите жени бяха освободени, те откриха ленти и вериги, използвани за задържане на жените. Всяка от пострадалите жени имала собствена стая, която редовно била заключена.



Трите жени бяха отвлечени между 2002 и 2004 г.. Тогава Кастро ги отвежда в дома си и да ги подлага на психическо, физическо и сексуално насилие, докато не избягат през 2013 г.

Мишел бе първата жертва на Кастро и беше само на 21, когато изчезна през август 2002 г. Тя изчезна ден преди да се яви в съда на изслушване за попечителство относно малкия й син Джоуи. След това Кастро отвлича Аманда, която изчезна ден преди 17-ия си рожден ден през април 2003 г., на път за вкъщи, прибирайки се от работа в "Burger King". Тя роди дете на Кастро на Коледа три години по-късно. Той кръсти бебето Джоселин. Третата жертва на Кастро е четиринадесетгодишната Джина. Тя се прибирала от училище, когато изчезнала през април 2004 г.

Трите жени в крайна сметка избягаха от своя „затвор“ в мазето на Кастро, когато останаха сами в къщата без надзор. Съсед, г-н Рамзи, видял Аманда да вика за помощ и се притекъл да ги спаси.

През 2013 г. Кастро беше осъден на доживотна присъда, след като се призна за виновен за отвличане и изнасилване. Само месец след присъдата той беше намерен мъртъв в затворническата си килия, а причината е самоубийство. 



Снимки: Google Maps