В пустинните райони на Обединените арабски емирства (ОАЕ) в Дубай и Шарджа валя проливен дъжд с едра градушка, а температурата на въздуха надхвърли 40 градуса по Целзий.

Според Националната метеорологична служба на ОАЕ проливен дъжд с голяма градушка е бил отбелязан в районите Муркваб в Дубай и Млейха в Шарджа.

На фона на лошата видимост поради дъжда, синоптиците от Обединените арабски емирства предупредиха шофьорите за повишена опасност по пътищата в някои райони на Шарджа, а също така специално отбелязаха опасността от дъжд за жителите на град Ал Айн в столичното емирство на Абу Даби, където във вторник, 13 септември, беше регистрирана най-високата температура на въздуха в страната - 46,2 градуса.

Тази година в страните от Персийския залив повече от веднъж са наблюдавали метеорологични явления, неочаквани за горещия сезон, а такива аномалии са отбелязани няколко пъти в ОАЕ. Така през юли 2022 г. в продължение на няколко дни в Обединените арабски емирства падна най-голямото количество дъжд за последните 27 години, което доведе до образуването на кални потоци, които доведоха до смъртта на няколко души.

Превод: GlasNews