Твърди се, че всяка година севернокорейският диктатор Ким Чен Ун избира 25 девствени момичета за своя „отряд за удоволствия“. За това разказа избягалата от КНДР Парк Енми, пише Daily Star.

Според Парк Енми критериите за избор включват външен вид и политическа лоялност. Самата тя два пъти се е явявала на "кастинг", но не е била избрана заради семейното си положение. Момичетата се избират дори от училищата, ако отговарят на критериите.

След подбора се извършва медицински преглед за потвърждаване на девствеността и идентифициране на недостатъци, които могат да доведат до дисквалификация. От голям брой кандидатки се избира само малка група, която отива в столицата.

„Веднага щом намерят красиви момичета, първото нещо, което правят, е да проверят тяхното семейно положение и политическо положение. Те отсяват всички момичета, чиито членове на семейството са избягали от Северна Корея или имат роднини в Южна Корея или други страни“, казва Енми.

Парк Енми избяга от КНДР / Снимка: Отворени източници

Целта на тези момичета е да угодят на диктатора, който, според Парк Юн-ми, вярва, че интимните отношения с млади жени ще му дадат безсмъртие.

Идеята за "отряд за удоволствия" е предложена за първи път от Ким Чен Ир през 70-те години, за да угоди на баща си Ким Ир Сен. Парк обясни: „Той си помисли: „Ако избера няколко красиви момичета и ги настаня там, където е отседнал баща ми Ким Ир Сен, може да му се стори много приятно.“

„Ето защо той избра красиви жени и ги настани в курортите, които Ким Ир Сен посети. Ким Ир Сен беше толкова трогнат, че синът му се сети за удоволствието му и затова номинира Ким Чен Ир за свой наследник“, добави корейката, избягала от КНДР.

Парк казва, че съставът на "отряда за удоволствия" се е променил през годините, защото и тримата мъже са имали различни вкусове към жените.

"Ким Ир Сен имаше по-традиционен вкус към жените, тъй като беше по-възрастен, така че имаше своя собствена група, наречена Pochonbo Electronic Ensemble. Ким Чен Ир имаше своя собствена развлекателна група, наречена Wangjaesan Light Music Band", каза тя.

В този "отряд" жените са разделени на групи, специализирани в масажи, музика и танци, както и в сексуални дейности.

Според Парк някои от момичетата са вербувани, за да угодят на Ким Чен Ун, докато други служат на по-нискостоящи офицери и политици. Поради изключителната нужда в страната, родителите се съгласяват да изпратят дъщерите си в това отделение, за да не умрат от глад.

Когато момичетата навършат около двадесет години, те се дават за жени на бодигардовете на вожда. Парк твърди, че членовете на отряда, които се пенсионират, имат право да избират своите съпрузи измежду охранителите. Тя също така обвинява управляващото семейство в педофилия и изискване на богоподобно благоговение.

Превод: GlasNews.bg