Русия е атакувала тази нощ с ракети "Калибър" и "Кинжал" голяма база за горивно-смазочни материали в украинската Миколайвска област, съобщи днес говорителят на руското военно министерство ген. Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите му крилатите ракети "Калибър" са били изстреляни от акваторията на Каспийско море, а хиперзвуковите "Кинжал" - от въздушното пространство на Кримския полуостров.

"Базата, която е доставяла гориво за украинските сили в Южна Украйна, бе унищожена", заяви генералът.

Стартирала от водите на Черно море руска ракета "Калибър" е поразила и цех на завод за ремонт на бронирани машини в украинския Нижински район, добави Конашенков.

През изминалата нощ руската оперативно-тактическа и армейска авиация е поразила 62 военни обекта в Украйна, каза още говорителят на военното министерство в Москва.

Русия използва за втори път в Украйна хиперзвуковата ракета "Кинжал" след като вече удари арсенал в украинската Ивано-Франкивска област.

Какво представлява хиперзвуковата ракета "Кинжал", използвана от Русия в Украйна?

Новата руска ракета "Кинжал" може да порази България. За 11 минути, и е тук…

Въздушните сирени прозвучаха в 7 сутринта в неделя в различни части на Украйна. Според местните медии, сред тях са столицата Киев, Суми, Николаев, Полтава, Харков, Черкаси, Одеса и Запорожиестолицата Киев, Суми, Николаев, Полтава, Харков, Черкаси, Одеса и Запорожие.

Русия засили военния натиск над Мариупол, а Москва и Киев си отправиха за пореден път взаимни обвинения.

Бомби върху училище по изкуствата в Мариупол. Било скривалище сега!

Кремъл вини Киев, че планира атака под фалшив флаг срещу дипломатически обекти в Лвов, но твърдението им не е подкрепено от с доказателства.

Украйна многократно обвинява Русия в разпространяване на дезинформация за предполагаеми провокации, за да оправдава собствените си атаки.