Крокодил нападна 28-годишни близначки от Великобритания, които плували в лагуна близо до Пуерто Ескондидо, Мексико, съобщава BBC. Едната сестра е в кома с много тежки наранявания и сепсис.

Мелиса и Джорджия от Беркшир пътували като доброволки - грижели се за животни, разказва сестра им Хана.

Докато плували, Мелиса изчезва под водата и Джорджия обезпокоено започва да я търси. Оказва се, че близначката е атакувана от крокодил, който се опитва да удави жертвата си.

Когато Джорджия открива сестра си, тя е в безпомощно състояние и без жизнени реакции. Прави опит да я занесе на безопасно място в лодката.

"Тя започва да я влачи, но крокодилът се връща за още. Не знае какво да прави, затова инстинктивно започва битка с животното", обяснява Хана.

По думите й Мелиса била размятана от крокодила като "парцалена кукла". За щастие Джорджия съумява да надвие опасното земноводно с няколко удара.

В момента близначките са настанени в болница в Мексико, като Мелиса е в медикаментозна кома заради опасността за живота й от сериозните наранявания.

Докторите са разтревожени и заради бактерии от водата и устната кухина на крокодила, които може да са навлезли в тялото на жената през раните.

Мелиса има вода в белите дробове и вероятно единият й бял дроб е пробит.

Хана твърди, че Джорджия е опитен водолаз, но е била много уплашена, когато се е изправила лице в лице с крокодила.

"Джорджия получава информация от лекарите, когато идват да я видят, за състоянието на Мелиса. Трудно е", разказва Хана.