Ужасяващи кадри показват вълни с височина до четири фута, които разбиват врати в трапезарията на американската армия в нейната база Рой-Намур на Маршаловите острови.

Водата е изпочупила вратите и прозорците и е разнесла мебелите из сградата, достигайки до тавана, показва видеоклип, публикуван в X (Twitter). На кадрите се  вижда приливът, който удря съоръженията на остров Рой-Намюр, където се намира полигонът за тестване на балистични ракети на САЩ на Маршаловите острови.

Мина близо месец от изчезването на Александър. Брат му: Къде е държавата?

Жертвите бяха забелязани да се хващат за каквото могат, за да избегнат да бъдат пометени, докато други избягаха на безопасно място възможно най-бързо.

Офицерът по връзки с обществеността на армията Майк Брантли разкри, че един човек е получил наранявания в долната част на тялото. Другите пострадали остават в стабилно състояние, след като са били лекувани в клиниката на остров Куаджалейн, пише Meteo Balkans.

Диона проговори след ареста, пила лекарства

Щетите, причинени от вълните, доведоха до евакуацията на целия „персонал извън мисията“ от острова. Нанесени са щети на жилищни сгради, автомобилен комплекс, театър и параклис.  Отстраняването на щетите ще отнеме месеци, според доклад на военните, допълва CNN.