Броят на пъбовете в Англия и Уелс продължава да намалява, достигайки най-малкия си брой през тази година, откакто се води подобна статистика, сочи ново проучване.

Пъбовете са наброявали 39 970 през юни, или с над 7 000 по-малко, в сравнение с 2012 г., според данни на консултантската компания Altus Group.

След като имаше затруднения по време на пандемията от COVID-19, индустрията сега се сблъсква с нарастващи цени и по-високи енергийни разходи.

Според правителството, данъците са намалени, но много групи от индустрията продължават да го обвиняват, че не е направило достатъчно, за да запази заведенията.

През последното десетилетие хиляди кръчми затвориха, защото младите хора пият по-малко, супермаркетите продават по-евтин алкохол и индустрията се оплаква, че е обложена с твърде високи данъци, показват данните.

Според Altus 400 кръчми в Англия Уелс са затворили миналата година, а около 200 затвориха през първата половина на 2022 г., тъй като инфлацията започна да изяжда печалбите им.

Въпреки че кръчмите се оказаха забележително издръжливи по време на пандемията, сега те са изправени пред нови насрещни рискове, борейки се с разходите за правене на бизнес по време на криза чрез рязко нарастващи разходи за енергия, инфлационен натиск и повишаване на данъците", каза Робърт Хейтън, ръководител на Altus в Англия.

Според проучването в Уест Мидландс е регистриран най-големият брой затварени пъбове през първите шест месеца на 2022 г. - 28 заведения.

Следват го Лондон и Източна Англия, които са загубили по 24 пъба за същия период.

Според проучване на Британския институт по ханджийство и гостоприемство във Великобритания, само 37% от хотелиерския бизнес в момента е на печалба.

„Ние намалихме данъците за стотици хиляди фирми, като увеличихме надбавката за заетост, като същевременно намалихме данъците за гориво“, каза говорител на правителството.