Следващият уикенд Обединеното кралство ще празнува платинения юбилей на кралица Елизабет II. По повод празненството ще бъдат организирани редица вълнуващи събития, в чест на 70-годишното управление на монарха. Някои от събитията ще бъдат: улични партита, концертно излъчване на живо от Бъкингамския дворец, като кралските особи ще се съберат на емблематичния балкон, за да наблюдават отвисоко ежегодния церемониален почетен полет на самолетите за изнасяне на банер по повод юбилея на Кралицата.

Според кралски специалите това ще бъде натоварен месец за кралските особи. Принц Уилям и Кейт Мидълтън ще тръгнат на кралски обиколки, а децата им ще получат „видима роля“ по време на тържествата. Принц Хари и Меган Маркъл също се завръщат във Великобритания с двете си малки деца –  Арчи Харисън и Лилибет Даяна, за да прекарат време с кралското семейството.

Но малко след юбилея на кралицата, кралските особи ще започнат подготовката си за още едно тържество – 40-ият рожден ден на принц Уилям.

В чест на рождения ден на херцога на Кеймбридж, който е на 21-ви юни, Кралският монетен двор създава специална монета от 5 лири, гравирана с портрета му. Това ще бъде първият път, когато Уилям ще се появи сам на официална монета, тъй като предишните монети с участието на бъдещия монарх са със снимки от годежа му с Кейт.

Според Кристофър Андерсен, автор на Братята и съпругите, кралица Елизабет II има много „сладки“ планове за внука си, а именно – той да бъде крал. Малко преди това си изказване, той прави и друго такова, в което казва, че Кралицата има големи планове за него. Също така Андерсен добавя, че Уилям също планира нещо много голямо.

Елизабет II предава кралските правомощия на принц Чарлз

Превод: GLASnews.bg