Британската кралица Елизабет Втора и цялото кралско семейство са очаровани от раждането на дъщеричката на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Кралицата, нейният син принц Чарлз и съпругата му Камила, както и принц Уилям и съпругата му Кейт "бяха информирани и са очаровани от новината за раждането на дъщеря на херцога и херцогинята на Съсекс", каза говорителка на Бъкингамския дворец, цитирана от БТВ.

Междувременно стана ясно, че Лилибет Даяна Маунтбатън-Уиндзор, както е пълното име на новородената принцеса, е осма в реда на наследниците на британския трон.

При съобщаването на новината за раждането не бяха публикувани снимки на бебето на Принц Хари и съпругата му Меган. От официалното изявление на двойката се разбра, че „Лили се е родила в петък, 4 юни, 11:40 часа сутринта”. Раждането е било в Санта Барбара, Калифорния.

Малката  Лилибет, както са наричали кралица Елизабет в семейството й като по-млада, тежала 3,5 кг. От споделената информация разбираме, че тя и майката са добре.

Елизабет II отново стана баба. Меган Маркъл роди момиченце - Лилибет Даяна

Принц Хари и американската актриса Меган Маркъл сключиха брак в замъка Уиндзор през 2018 г. Година по-късно се роди синът им Арчи.

В началото на  2020-та година те обявиха, че напускат кралския двор и се местят в Северна Америка.