В Запорожие крилата ракета удари жилищна сграда. Общо бяха регистрирани две попадения на конструкцията, но една от ракетите не се взриви, засядайки в сградата след пробив на тавана.

Видео, публикувано онлайн, показва момента, в който къщата е ударена. Снарядът е попаднал точно в сградата, като е нанесъл сериозни щети по жилищната сграда.

Втората ракета се заклещила на нивото на покрива. Експертите се надяват да го използват, за да установят с какви оръжия са нанесени ударите.

Съобщава се за един смъртен случай. Човекът е починал в болницата от раните си.

„В резултат на противовъздушната отбрана на въоръжените сили на Украйна ракети поразиха многоетажни сгради на цивилни жители в Запорожие“, каза Владимир Рогов, председател на движението „Ние сме с Русия“.

В същото време Киев на свой ред обвинява въоръжените сили на РФ за атаката. 

"В сряда, 22 март, въоръжените сили на Руската федерация обстреляха жилищна сграда в Запорожие от реактивна система за залпов огън с голям обсег. Предполага се, че става дума за "Торнадо-С"." Това съобщи говорителят на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат в ефира на телемаратона.

Юрий Игнат отбеляза, че поради високата скорост на ракетите, използвани в такива системи, гражданите не са получили своевременно известие за заплахата от обстрел. Ето защо сирената в Запорожие се е включила след удара в жилищната сграда.

Очевидно, да се установят обстоятелствата на инцидента, ще бъде след изследване на останките от ракета, ударила къща в Запорожие.