Куче се изправи срещу разярен слон и спаси стопаните си с цената на собствения си живот. Случаят е от индийския щат Керала, информира "Дейл Стар".

В средата на август огромното тревопасно се опитало да проникне в заграден участък, където живеело семейство от пет души.

Слонът заседнал в дървената ограда, а в тялото му проникнали множество трески, от което агресията му се повишила.  Скоро той успял да счупи ограждението и да се измъкне, а след това влязъл в стопанството.

Той се отправил към ужасените хора, но неочаквано дворното куче Томи успяло да го спре. Независиво от многократната разлика в размерите, животното успяло да ухапе по крака ядосания слон. Той от своя страна го вдигнал и се опитал да го задуши с хобота си и да го прониже със своите бивни.

Смелият домашен любимец успял да нарани едното око на звяра. Точно заради това слонът решил да се оттегли и пуснал кучето.

Томи оцелял, но получил тежки травми. Верният пазач живял едва няколко дни и издъхнал на 26 август, точно в Деня на кучето.

Превод: GlasNews.bg.