10 служители на Управлението за държавна сигурност на Украйна са обвинили действащия ръководител на отдела в „неразрешено завземане на властта“, съобщава украинското издание Strana.ua. Става дума за личната охрана на президента Владимир Зеленски Максим Донец.

Според офицерите Донец произволно е издал указ за повишението си. Това стана, след като досегашният шеф на ведомството беше отстранен от длъжност. 

Те нарекоха тези действия незаконни и „произволно завземане на властта в държавна правоприлагаща агенция“.

Сега Донец пречи на служителите да изпълняват задълженията си.

Например, той дава заповеди да се присъединят към охраната на висши служители на Украйна без огнестрелно оръжие.

„Освен всичко друго, с устна заповед от Донец, УГО предаде всички налични експлозиви за съхранение на СБУ. Експлозивите бяха забранени дори за водачите на кучета“, казаха служителите.

Припомняме, пред време конспиративни теории обявиха бодигарда на Зеленски за негов двойник. При посещението на Зеленски в САЩ медиите няколко пъти се объркаха заради приликата между двамата. 

Едно от видеата, събрало милиони гледания, беше представено като доказателство, че украинският президент има "таен двойник", който се е появил по погрешка в кадри, показани от полската телевизия, очевидно облечен в същите дрехи като президента.

Преди да поеме охраната на държавния глава на Украйна, Донец е работил за украинския олигарх Игор Коломойски, пише Newsweek.

Максим е доста популярен в социалните мрежи, като след началото на войната в Украйна над 286 000 души са се абонирали за неговия фен акаунт в TikTok, който вече е оценен положително от 6,2 милиона потребители.

Откриха „двойника" на Зеленски на ВИДЕО до Байдън