В Африка тригодишно момче беше нападнато от крокодил, който започнал да влачи детето под водата. Майката му обаче не загубила присъствие на духа и успяла да спаси живота на сина си.

Шокиращата история с щастлив край се случва в Зимбабве. 30-годишната жена успя да освободи детето си от устата на опасния хищник. Според местните медии през този ден Маурина Музисиняна отишла до реката, за да хване риба за вечеря. Жената взела със себе си своите двама малки сина, които оставила да играят на брега наблизо.

Изведнъж чула писъците на едно от децата и когато се обърнала, видяла, че крокодил е сграбчил малкия Гедеон за главата и се насочва към водата. Майката реагирала със светкавична скорост, прилагайки съветите, получени от старейшините от нейното село: с едната ръка тя със сила напъхала пръстите си в ноздрите на влечугото, а с другата извадила главата на сина си от устата му.

Съобщава се, че момчето е получило големи наранявания на шията и главата, което затруднява дишането му. Майката обаче се отърпвала с разкъсвания по ръката, които крокодилът й оставил за „спомен“, когато тя се опитала да отскубне детето си от стегнатата му челюст.

Както стана известно, и двамата са откарани в болница, където се подлагат на лечение, пише ruhrnachrichten.de. Лекарите твърдят, че въпреки сериозните наранявания животът на детето е вън от опасност.

Превод: Glas.bg