Двама души са загинали след предполагаемо нападение от мечка гризли в канадския национален парк „Банф“, съобщиха официални лица.

Националният парк „Банф“ е популярна атракция за туристите, известен с живописните си тюркоазени води. Той е дом на стотици животински видове, включително мечки гризли, вълци, лосове и др.

Сигналът е подаден около 20:00 ч. в петък, след като специално устройство показва нападение от мечки. В предупреждението се казва, че инцидентът е станал в района на долината на река Ред Диър в парка, който се намира в канадските Скалисти планини.

Баща на 4 деца загина, след като мечка гризли го нападна

„Парковете на Канада незабавно мобилизираха екип за реагиране при нападение от диви животни. Метеорологичните условия по това време обаче не позволяват използването на хеликоптер и екипът за реагиране пътува по тъмно до мястото на инцидента.

Там спасителите откриват две тела и агресивна мечка гризли.

Служители на парковете на Канада са евтаназирали мечката от съображения за сигурност.

Смъртоносното предполагаемо нападение на гризли в Канада се случва само няколко седмици, след като в Монтана беше евтаназирана мечка гризли, свързана със смъртта на жена през юли близо до Уест Йелоустоун. Тогава мечката и малкото ѝ нахлуват в къща през прозореца и взимат контейнер с кучешка храна, пише bTV.

Мечка с мечета се качи на покрив в наше село ВИДЕО

През 2020 г. същата мечка е ранила човек близо до държавния парк „Хенриз Лейк“ в Айдахо. Мъжкото мече, което се е намирало в близост до възрастното гризли, е заловено и е откарано в рехабилитационния център за диви животни, преди да бъде прехвърлено в зоологическа градина, съобщиха служителите.

Миналия месец част от националната гора Къстър-Галатин край Биг Скай, Монтана, беше затворена, след като човек беше нападнат от мечка гризли по време на лов.