„Небесното имение“ на Виджай Маля в Индия не работи, откакто бизнесменът напусна страната през 2016 г. Собственикът на огромната къща, разположена на върха на небостъргач, никога не е влизал в луксозния си дом. 

Собственикът на имение за £16 милиона, което разполага с инфинити басейн и е кацнало на върха на огромен небостъргач, никога не е виждал вътрешността на дома си. Огромната къща изглежда като качена с въздух на покрива на друга многоетажна сграда, но е построена от нулата.

На върха на небостъргача UB City в Бенгалуру, Индия, има имение, в което никой не живее, пише Daily Star. Индийското правителство дори се опитва да образува наказателно дело срещу бизнесмена Виджай Маля, който е собственик на този необичаен и луксозен дом. Той избяга от Индия през 2016 г. и не видя завършената сграда. Ако се върне в родината си, има голяма вероятност правителството на страната да го призове на разпит.

Преди да вляза вътре, имение на покрива, къща на покрива на небостъргач, Виджай Маля, милиардер, построи огромно имение, избяга от страната,Цял екран
Имението на върха на небостъргача UB City в Бенгалуру (Индия). Снимка: sriharikaranth/Instagram

Изданието отбелязва, че бизнесменът може никога да не види дома, който е построил по поръчка, след като се предполага, че е измамил няколко национални банки. Той и Нирав Моди, обвинени в измама с държавната Пенджабска национална банка, избягаха от страната.

Маля в момента живее в Обединеното кралство, далеч от луксозния си дом, който така и не завърши. Бизнесменът забогатява от производството на бира Kingfisher. Той е и собственик на отбора от Формула 1 на Форс Индия. Той започва да строи имението на покрива на небостъргач преди 7 години.

"Изграждането на имение върху огромна конзолна конструкция на такава височина не беше лесно, но ние направихме всичко, за да гарантираме, че е построено точно по предназначение. Това е сложна структура и в момента се извършват довършителни работи. Ще завършим проекта в съответствие с договора и му го предайте“, каза Ирфан Разак, председател на компанията, участваща в строителството.

Преди да вляза вътре, имение на покрива, къща на покрива на небостъргач, Виджай Маля, милиардер, построи огромно имение, избяга от страната,Цял екран
Строежът на имение на покрива на небостъргач започна преди 7 години Снимка: sriharikaranth/Instagram

Трансферът трябваше да стане наскоро, но Маля беше осъден на четири месеца затвор поради предсрочно съдебно решение по дело, свързано с един от отделите на компанията му. Колапсът на Kingfisher airlines беше важно събитие за индийската авиация, тъй като тя беше най-големият местен превозвач. След това беше взето решение за екстрадиране на милиардера.