Моряк се впусна в бурните води край остров Кох Аданг, за да спаси четири котки от горящ кораб, пише DailyMail.

Военноморският флот е бил изпратен да провери кораба за разлив на нефт. Първо са били спасени членовете на екипажа, но после станало ясно, че на него има и забравени котки.

"Използвах фотоапарата си, за да приближа лодката, и видях, че имаше една или две котки", разказа офицер Уичит Пукделон от дивизията за въздушна и крайбрежна отбрана на флота.

23-годишен служител от оперативното звено за управление на въздушната и крайбрежна отбрана на Кралския тайландски флот 491 преплувал до плавателния съд и спасил животинките. А след това ги сложил на рамото си, за да ги отведе на неговата лодка.

"Когато пристигнахме до кораба, трябваше да обезопасим останките и да проверим дали има нефтени разливи. Но забелязахме котките на борда. Веднага свалих ризата си и облякох спасителното яке, за да мога да скоча в морето. Пламъците бяха в задната част, но тя започваше да потъва, така че знаех, че трябва да бъда бърз", каза той.

"Възможно е да има изтичане на петрол от резервоара на потъналия кораб. Той може да причини щети на коралови рифове или да се събере на морската повърхност", коментира губернаторът на Сатун Екарат Лишен.