Президентът на Украйна Володимир Зеленски даде интервю за британския телевизионен канал Sky News, в което направи изявление за съдбата на мирните преговори с Владимир Путин. Зеленски каза, че не се интересува от никакви преговори.

В интервюто президентът на Украйна се позова на факта, че „не разбира кой взема решенията в Русия“.

„Това не ме интересува. Не е интересно да се срещаме с него, да говорим. Наистина не разбирам кой взема решения в Русия“, каза Зеленски пред журналист.

Владимир Зеленски също призна настъплението на руската армия на изток. В същото време той обяви "колосални загуби" в редовете на въоръжените сили на РФ.

„На изток те се движат напред и губят много хора“, каза Володимир Зеленски. Но политикът замълча за предаването на Соледар. Владимир Зеленски не говори и за принудителна мобилизация в Украйна поради липса на военен персонал.

Кремъл реагира на изявленията на Владимир Зеленски. Дмитрий Песков, говорител на Владимир Путин, отбеляза, че украинският президент се готви за война. Самият той отдавна е престанал да бъде "възможен събеседник" на Путин, подчертават от Кремъл.

Превод: GlasNews