Танкове обикалят улиците в големите градове на Мианмар, където масовите протести срещу военния преврат в страната не стихват. Протестиращи и международни наблюдатели са притеснени, очаквайки ескалация на напрежението. На територията на страната са ограничени и комуникациите.

Посолствата на западни страни публикуваха изказване заедно с Европейския съюз, в което призовават властите да се „въздържат от насилие срещу протестиращите цивилни граждани“, предава БТВ. „Ние подкрепяме гражданите на Мианмар в желанието им демокрация, свобода и просперитет. Светът ви наблюдава“.

На територията на страната са ограничени всички интернет комуникации. По-рано от американското посолство в Мианмар предупредиха, че вероятно ще има телекомуникационни проблеми. И четирите големи телекомуникационни мрежи са недостъпни.

По-рано през деня военни бяха изпратени в големите електроцентрали в щата Качин. Според местни хора е възможно армията да прекъсне и електричеството.

По улиците на най-големия град в Мианмар – Янгон са пуснати танкове, които да следят за реда. Освен с протести, военните бяха посрещнати и от масово неподчинение. На места служители в ключови сектори отказаха да работят в знак на протест.  В части от страната влаковете спряха да се движат.

Военните принудиха хората да се върнат обратно на работа, заплашвайки ги с насилие.