Твърди се, че руският президент Владимир Путин е бил подложен на лечение миналия април от прогресираща форма на рак. За това пише Newsweek, позовавайки се на секретен доклад на американското разузнаване.

Според един от събеседниците на списанието сега "хватката на Путин е силна, но вече не е абсолютна".

Анонимен източник на изданието подчертава, че в момента в Кремъл се води „интензивна борба“.

Трима източници отбелязват, че изолацията на Путин затруднява американските разузнавателни агенции да оценят точно състоянието на руския президент.

Представителят на Агенцията за разузнаване на Пентагона от своя страна заяви, че в резултат на войната в Украйна е „източен“ един от основните източници на американското разузнаване – контактите на Путин с трети страни.

„Путин имаше няколко срещи с чуждестранни лидери“, каза източникът.

Според него тази ситуация не дава достъп до информация, която периодично се получава чрез лични срещи, а изолацията на Путин увеличава броя на спекулациите.

Друг събеседник, офицер от ВВС, отбеляза, че подобно ниво на спекулации е било наблюдавано и с Осама бин Ладен и Саддам Хюсеин.

Темата за здравословното състояние на президента на Русия вече отдавна е повдигната в мрежата и в медиите.

В края на май руският външният министър Сергей Лавров отрече съобщенията за лошото здравословно състояние на Путин. В същото време министърът подчерта, че президентът на Руската федерация е на публично място всеки ден, като отбеляза, че е малко вероятно „разумните хора да видят в този човек признаци на някакво заболяване или неразположение“.

Известният режисьор Оливър Стоун също говори за лечението на Путин от рак.

Путин губи зрението си, остават му до 3 години живот?

Кремъл крие смъртта на Путин, той има двойник

Руски опозиционери: Путин е претърпял успешна операция от рак

Ще настанят Путин в болничен център за неизлечимо болни