Въоръжен мъж е открил огън по автобус близо до Стария град на Йерусалим, ранявайки най-малко осем души, двама от които критично, според медици и израелска полиция.

Нападението беше извършено в ранните часове на неделя, докато автобусът, превозващ израелци, е бил на паркинг близо до Стената на плача, свято място за молитви за евреите.

Жертвите включват 35-годишна бременна жена, според вестник Times of Israel.

Съобщава се и за втора стрелба на паркинг в района.

Израелската полиция съобщи, че сили са били изпратени на мястото, за да започнат разследване.

„Полицията беше информирана за стрелба по автобус. Те са отцепили мястото и издирват заподозрян, който е избягал“, казаха от полицията.

Израелските сили са нахлули в близкия палестински квартал Силван, преследвайки заподозрения нападател.

Наташа Гонейм от Ал Джазира, репортер от окупирания Източен Йерусалим, казва, че израелските сили нахлуват в къщи в района и извършват арести.

„Полицията претърси няколко домове в Силван. Преди малко имаше съобщения, че четирима души са арестувани, две от които жени и може да са свързани със заподозрения“, съобщава тя.

Миналата седмица израелски изтребители предприеха въздушни нападения в Газа, насочени към палестинската въоръжена групировка "Ислямски джихад", след като арестуваха един от нейните лидери в окупирания Западен бряг.

Четиридесет и девет палестинци, включително 17 деца и двама командири на Ислямския джихад, бяха убити при израелската бомбардировка.

Ранени са и стотици палестинци.

Ислямски джихад отговори, като изстреля стотици ракети срещу Израел, но повечето от тях бяха прихванати.

Няма убит или сериозно ранен израелец.

Превод: GlasNews.bg

Снимка: AFP