Младите дами в TikTok сътвориха нова мода при гримирането. Сега те използват грим, за да създават тъмни кръгове под очите, защото изглеждало "готино".

Допреди вероятно не ви е хрумвало, че когато след тежка вечер се погледнете в огледалото и видите кръгове под очите, ще се окаже модерно.

Някои хора използват грим, за да прикрият именно този външен вид, докато много други изкуствено го създават.

На видеа в TikTok през тази година, се показва как с различни продукти за грим, от стик за устни до коректор, може да се постигне онзи класически вид "господарю, трябва да се върна в леглото".

Сара Карстенс беше един от първите хора, които бяха забелязани да го правят в приложението за социални медии и хората бяха абсолютно поразени, че този тип визия сега е "в тенденция".

Един човек написа във видеото на Сара: "Значи ми казваш, че най-голямата ми несигурност, която се опитвах да скрия от години, сега е привлекателна? Аз просто - аз съм щастлив."

Друг каза: "Имам ужасни торбички под очите. Винаги съм бил несигурен за тях. Ако хората ги превърнат в тенденция, ще бъда поласкан, а не обиден."

Трети добави: "Току-що разбрах, че хората в TikTok използват грим, за да си направят торбички под очите... Тенденциите най-накрая работят в моя полза".

Сара обясни как иска да обхване естествените си кръгове под очите, като ги засили повече.

Тя вярва, че това ще промени гледната точка на хората за външния вид.

"Имам ги генетично и винаги са били много интензивни", каза инфлуенсърът пред TMRW.

"Първият продукт за грим, който взех, беше коректор. По-късно разбрах, че няма от какво да се срамувам и всъщност могат да изглеждат доста страхотно, затова реших да ги прегърна и да ги включа в няколко от моите визии за грим. Много хора са се борили/все още се борят с тъмните си торбички/кръгове под очите и сега най-накрая виждаме естетиката и красотата в тях", настоява Сара.

Така че, ето го хора, ако не харесвате нещо във външния си вид и го прегърнете, може да се окаже модерно.