Огромният RV Petrel, собственост на съоснователя на Microsoft и милиардера Пол Алън, който почина на 15 октомври 2018 г., се преобърна в британския док с хора на борда.  

Корабът се преобърнал на една страна в Имперския док на Единбург (Шотландия) на 22 март в приблизително 8:35 сутринта, предизвиквайки сериозна авария. Според съобщенията спасителните служби работят с множество пострадали, на мястото на инцидента е видяна линейка.

Снимките показват, че корабът се клати под ъгъл от 45 градуса и има опасения, че има жертви. Шефът на Общинския съвет на Единбург Ками Дей смята, че на борда е имало около 50 души, съобщава The Mirror.

Спасители, кораб, сух док, линейка, кран, пристанище, морецял екран

Шотландският вестник Sun получи информация от източник за изключително тревожната ситуация. Силните ветрове от рано сутринта накараха нормалните операции да бъдат преустановени до подобряване на метеорологичните условия. Десет души от екипажа са ранени, а двама са в неизвестност. Въпреки различни наранявания, пострадалите са без опасност за живота.

Шотландската служба за бърза помощ изпрати пет линейки, въздушна линейка, три травматологични екипа и други ресурси, както и пожарна на мястото.

„Офицери и колеги от службите за спешна помощ реагират на инцидент в Imperial Dock в Лийт, Единбург, където излетя кораб в сух док“, каза говорител на полицията в Шотландия.

RV Petrel е изследователски кораб, който е бил собственост на милиардера и съосновател на Microsoft Пол Алън, който почина през 2018 г.

Превод: GlasNews