Мрачни кадри показват зоокът на ужасите в Мексико. На видеото се виждат изнемощели лъвове и тигри, които имат видими признаци на недохранване. Според природозащитниците животниците са изгризали собствените си опашки заради стреса, пише "Дейли мейл".

Ситуацията добива гласност, след като кадри от парка започват да се разпространяват в социалните мрежи.

Артуро Аленде, мексикански актьор, разкрива за бедственото положение на хищниците в своя публикация. Според него кадрите са заснети на територията на центъра за дива природа на фондация “Черен ягуар, бял тигър”.

На кадрите се виждат изключително слаби лъвове, някои от които дори нямат сили да са се движат. Други имат рани по кожата, а част от  опашките им липсват.

На заден фон се чува гласа на Аленде, койтото заявява, че не разбира как никой не прави нищо, за да прекрати страданията на животните. Оказва се, че въпросният център се намира в Тиапан в Мексико сити. Неговите служители се занимават със спасяване на диви котки и други животни от циркове, зоологически градини и незаконни развъдници.

Бивши служители твърдят, че във въпросния парк грижите за питомците са силно неглежирани. Свидетели подават сигнали, които обаче остават без последствия. Жена споделя, че лъвовете са стигнали до там да гризат собствените си опашки от стрес.

Аленде и групи природолюбители са подали сигнал за тормоз над животните.

От Асоциацията на зоологическите градини, развъдниците и аквариумите в Мексико осъждат действията на въпросната фондация и я обвиняват в неглижиране на грижите за стотици животни.