В Австралия ловец на влечуги пристигна в дом в Куинсланд, където жител откри отровна змия, плъзгаща се през детски дрехи, висящи в гардероб. Новината стана ясна от видео, разпространено от мъж във Фейсбук.

Тим Хъдсън, собственик на Hudson Snake Catching, показа зловещата сцена, на която се натъкнал, докато отговарял на едно от обажданията си. Австралиецът открил, че по дрехите, висящи в гардероба, пълзи змия с малки очи, много отровен вид.

"Какво, по дяволите, правиш там? В дрехите, това е лудост", казва гласът зад кадър.

Според Хъдсън той бил извикан в къщата от един от жителите, който забелязал змия в килера на детето. Ловецът на змии по-късно каза пред местните медии, че никога преди не е виждал змия с малки очи да се крие във висящи дрехи. Той също така отбеляза, че влечугите имат способности за катерене.

Смокът с малки очи е много потаен и едва ли ще бъде видян на открито през деня. Ако влечугото бъде обезпокоено, то може да се мята наоколо агресивно, но обикновено не е склонно да хапе. Токсичността на отровата и ефектите при хората могат да варират от липса на симптоми до бъбречна недостатъчност и вероятно смърт (един докладва смърт). Ухапването винаги трябва да се третира като сериозно и трябва да се потърси медицинска помощ възможно най-скоро.