Търсачи на силни усещания се катерели с кабинков лифт на скала в китайската провинция Джъдзян, но по някое време движението внезапно спряло. Един от туристите изпратил съобщение до свой роднина, като отбелязал, че „висят“ в планината от час и нищо не се случва. 

Мениджърите на атракцията казаха, че забавянето се дължи на факта, че по маршрута има твърде много хора, които са дошли в планината Яндан, за да си починат по време на първомайските празници. В Китай те продължават от 1-ви до 5-ти.

„Направихме грешка в оценката на броя на клиентите, като например система за резервация на билети, и затова туристите бяха в капан“, обясниха организаторите и добавиха, че спират временно продажба на билети, пише The Sun.

Туристи, останали в планината, кабинков лифт, планината Яндан в Китай, пътуване, пътуване, туризъм, любопитство, вицовеЦял екран
Снимка: AsiaWire

Заради забавянето пътят беше блокиран за около 1-2 часа, след което проблемът беше отстранен. Всеки, който започна да се паникьосва, беше свален от професионални катерачи, но трябваше да плати допълнително за това, така че мнозина решиха да останат.

Снимки на пътници, висящи от скалата, чакащи да бъдат спасени, обиколиха китайските социални медии, привличайки множество реакции и коментари.

  • „Хората, които не са имали сърдечно заболяване, сега научават какво е то“;
  • "Това е много опасно. Ако въжената линия не издържи тежестта поради големия брой хора, последствията могат да бъдат сериозни. Надявам се на този случай да се обърне внимание!";
  • „Първият човек на опашката вероятно е бил толкова уплашен, че е отказал да продължи по-нататък.“
Туристи, останали в планината, кабинков лифт, планината Яндан в Китай, пътуване, пътуване, туризъм, любопитство, вицовеЦял екран
Заради забавяне пътят беше блокиран за около 1-2 часа Снимка: AsiaWire

Между другото, високата 3773 фута (повече от един километър) планина Янданг е много популярна туристическа дестинация в Китай и беше номинирана за включване в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство през 2001 г.