На 32-годишна възраст почина известният украински блогър милионер Юрий Ворожко, родом от Кропивницки. Инцидентът е станал днес, 26 февруари, в един от местните спортно-оздравителни комплекси в града "Фен клуб". Това съобщи на страницата си доброволецът и общественик Екатерина Стерпул.

"Приятели, имам такава новина, че просто съм в шок. Мислех, че това е някаква фалшива или лъжа, но не, всъщност нашият приятел Юра Ворожко вече не е с нас", каза Екатерина. 

Според нея Юра е бил на тренировка тази сутрин във фен клуба, в басейна.

Според предварителната версия на блогъра му станало лошо. На мястото е извикана линейка, която е пристигнала за 5 минути. В резултат на това обаче лекарите само са констатирали смъртта на мъжа.

"Не знам как, той просто се удави там. Не мога да си обясня как изобщо може да се случи това. Е, точно това се случи", коментира събитието приятел на Юрий Ворожко.

Юрий ВорожкоЦял екран
Юрий Ворожко Снимка: https://www.facebook.com/yura.vorozhko/photos_by

На страницата на Юри се появи съобщение от името на съпругата му Ирина, която написа за причините и времето за сбогуване със съпруга й ще бъде обявено по-късно.

Коментар от съпругата на Юра ВорожкоЦял екран
Коментар от съпругата на Юра Ворожко

На свой ред Екатерина Стерпул публикува обява, в която търси човек, който да говори по време на погребението на блогъра. Тя също така заяви, че Юрий Ворожко е имал определени критерии по отношение на погребението си, така че церемонията за сбогуване ще бъде малко по-различна от стандартните.

"Юра също имаше специални желания по отношение на кремацията. Няма да има стандартен обяд, ще има блок маса и това трябва да се обясни на хората. Затова имаме нужда от такъв човек", каза Екатерина. 

Известният радиоводещ Слава Демин също сподели новината за смъртта на блогъра, както се оказа, те са приятели. Няколко дни преди смъртта на Юри те планирали среща.

"Шокиран съм!!! Днес в Кропивницки, мой добър приятел, доброволец и човек, който направи много за хората в неравностойно положение, Юрий Ворожко, се удави в плувен басейн. Току-що разговаряхме с Юра предишния ден, защото има сираци, на които заедно помогнахме и се разбрахме да се срещнем онзи ден, да се договорим за по-нататъшни действия. Юра наистина беше един от най-милите и безкористни хора, които познавах. Предстоеше му да става баща за трети път... “, написа Демин.

Юрий Ворожко със семейството сиЦял екран
Юрий Ворожко със семейството си Снимка: https://www.facebook.com/yura.vorozhko/photos_by

Кой е Юрий Ворожко?

Юрий Ворожко е известен блогър, който имаше собствен канал в YouTube с повече от 1 милион абонати, а също така имаше акаунт в мрежата TikTok. Специализирал се е в доброволчество, подпомагане на бездомни, пенсионери и хора в неравностойно положение. Юри показваше историята на тези хора в социалните си мрежи.