Пожар избухна в киевския търговски център на 13 януари, съобщиха от пресслужбата на киевската полиция. Инцидентът в търговския център "Космополитен" в столичния квартал "Соломенски", в резултат на който бяха ранени трима души, е станал поради умишлен палеж, извършен от 7-годишно момче, което е било в стаята за игри на четвъртия етаж на Космополитен.

Последствията от пожара са ликвидирани от полицията, Държавната служба за извънредни ситуации и лекари. Около 200 посетители на увеселителното заведение са били евакуирани навреме. Съобщава се, че няма сериозно пострадали хора или щети.

„По-късно, при оглед на местопроизшествието и обработка на запис от камери за вътрешно наблюдение, полицията, съвместно с охраната на търговския център, установи, че пожарът е в резултат на умишлен палеж, извършен от 7-годишно момче, посетител на увеселителния парк", се казва в изявлението на полицията в Киев.

Съобщава се, че родителите на момчето, причинило пожара в търговския център, и самото дете са били поканени в полицейското управление в Соломенски, за да дадат показания.