Холандка се сгоди за затворник, който никога не е виждала на живо, а нейният любим ще излезе на свобода чак през 2032 г.

28-годишната Кели Якобс започва връзка с Джейм Уат Дантел, излежаващ присъда в затвора в американския щат Орегон, след като двамата започват да си пишат. Жената, която живее в Харлен, Холандия се свързала с него от любопитство, но скоро след това с помощта на стотици имейли, съобщения и писма отношенията им станали специални.

В резултат на това Уат предложил на любимата си по време на видео разговор. Днес те планират своята сватба, която ще бъде зад решетките.

“Той поиска ръката ми със саморъчно направен пръстен, но после откри свой приятел на свобода, който ми поръча халка при бижутер”, разказва щастливата Кели. “За церемонията няма да нося стандартна булченска рокля, просто защото никой не го прави на сватби в затвор. Вместо това ще се обрека с обикновена бяла рокля или пола и тениска”, споделя плановете си бъдещата невеста.

32-годишният Уат излежава присъда от цели двадесет години в институцията за престъпници “Снейк Ривър”. През 2012 година при скандал в бар, той открил стрелба, в която четирима мъже били простреляни.

“Джеймс и прителката му били в заведението и били нападнати от петима непознати. Той се опитал да защити себе си и своето момиче. Извадил оръжие и стрелял. Никой от пострадалите не е умрял”, уточнява Кели.

Булка видя бъдещия си съпруг с очила и отмени сватбата

Младата жена допълва, че никога няма да оправдае това, което е извършил годеника й, независимо от това, че става въпрос за самозащита. Престъплението обаче не го превръща в чудовище в нейните очи. “Аз не го осъждам. Да бъдеш в затвора не винаги те прави лош човек, а това да си на свобода не значи автоматично, че си добър”, констатира тя.

Независимо от миналото двойката смело гледа в бъдещето, в него обаче се очертават сериозни трудности. Двамата никога не са били в една и съща стая едновременно, а след като сключат брак няма да имат право на съпружески срещи. Тази практика просто не е разрешена от правилата на щата Орегон.

Самата Кели признава, че ситуацията е сложна, а Уат се притеснява дали тя ще го дочака. “Той ме пита как се чувствам за липсата на секс, която се очертава да бележи нашите отношетия. Както и как ще постъпя, ако друг мъж започне да флиртува с мен”, разказва тя.

Историята на влюбените започва преди две години в уебсайт с нееднозначното име “Пиши на затворник”. А, Джеймс е предпочетен защото изглеждал приятелски настроен. Скоро след това двамата за почвали да хлътват един по друг. Разговорите им разкрили много общо помежду им. От любовта към италианската и мексиканска кухня, през общия музикален вкус и страстта към сериала Игра на тронове.

“Ние говорихме много, той ми описа всички негативи на затвоническия си живот и евентуалната ни връзка. Но аз реших, че искам да си дадем шанс да бъдем заедно”, спомня си Кели.

Булка почина пред олтара, младоженецът се ожени за сестра й СНИМКИ

Тя допълва, че когато казала на родителите си за връзката си с Джеймс те изпаднали в шок. Впоследствие обаче те го опознали и приели, като вече дори са  благословили техния брак. Преди да поиска ръката на дъшеря им, Уат поискал разрешение от бащата на Кели.

Сватбата на щастливите влюбени е през Октомври, а след това ги чакат дълги години връзка от разстояние. Когато Джеймс излезе на свобода ще бъде на 44 години, а Кели на 40. Плановете им обаче са ясни – те искат да имат бебе възможно най-бързо.

Превод: GlasNews.bg