Сватба и погребение белязаха дома на семейство в индийския град Утар Прадеш. Булка почина пред олтара по време на брачната церемония.

След смъртта й младоженецът поискал ръката на нейната по-малка сестра, а почернените родители на девойката, макар и покрусени, благословили новата двойка. Венчалните ритуали били извършени в същия ден, докато тялото на починалата Сурби било в съседната стая на дома им.

Местните медии пишат, че загиналото момиче се е почиствало зле по време на церемонията й колабирала. Семейството й я е откарало в болница, но лекарите се оказали безсилни и констатирали нейната смърт.

Като причина за станалото се посочва сърдечен арест, а опечалените близки върнали тялото в къщата си, за да изпълнят погребалните традиции.


Шокиращото в случая, е че трагедията не спряло сватбеното събитие. Гост на мероприятието предложил на мястото на загиналата булка да застане нейната по-малка сестра – Ниша.

Така младоженецът Мангеш Кумар поискал разрешение за брак с момичето от родителите. Неочаквано за всички те се съгласили, а към ритуалите се пристъпило в същия ден, на същото място.

След това развитие на събитията братът на сестрите Саераб разказва, че за него събитията са се развили по странен начин.

"Сватбата на Ниша течеше, докато тялото на другата ми сестра лежеше в съседната стая".

Роднини разказват, че първоначално не са знаели какво да предприемат, но след дискусия двете семейства решили все пак да има  тържествена церемония.

Чичо на булката коментира, че това е било трудно решение за фамилията и никога в живота си не е изпитвал толкова смесени емоции едновременно – на радост, а и на огромна тъга.

Според репортер на местен вестник на церемонията са извършени и ритуали за почитане на загиналата Сурби. Необичайните събития белязали брака на Кумар, далеч не са първият подобен случай в Индия.

Преди месец булка се омъжи за гост на сватбата си, след като младоженецът изчезна при мистериозни обстоятелства. Тогава момичето си избра нов жених моментално, а церемонията бе извършена по-късно същия ден.

Превод: Glasnews.bg