„Елизабет II беше до мен в най-щастливите ми моменти. Тя беше до мен и в най-тъжните ми дни“. Това се посочва в съобщение на престолонаследника на Великобритания принц Уилям.

„В четвъртък светът изгуби невероятен лидер, чиято отдаденост към страната и Британската общност беше абсолютна. Много ще бъде изказано в следващите дни за нейното историческо управление.“

Стана ясно кога ще се състои погребението на кралица Елизабет II

„Аз, въпреки всичко, загубих баба си. И докато скърбя от нейната загуба, съм и изключително благодарен. Имах възможност да черпя от мъдростта на кралицата. Заедно със съпругата ми 20 години получавахме нейната подкрепа. Трите ми деца прекараха празници с нея и имат спомени, които ще траят цял живот“, допълва още принцът.

Принц Хари и съпругата му Меган, херцогинята на Съсекс, разгледаха цветята, оставени от британците в чест на покойната кралица Елизабет Втора в компанията на принц Уилям и съпругата му Кейт, принцесата на Уелс, съобщи Асошиейтед прес.

Двамата принцове и съпругите им отделиха време да разгледат букетите, преди да помахат на събралите се британци, които се притиснаха срещу пътните бариери пред портите на замъка Уиндзор. И четиримата бяха забелязани да се ръкуват и да говорят с хора от събралите се.

Това беше първата публична поява на двете двойки след смъртта на кралицата в четвъртък. Отношенията между двамата синове на новия крал Чарлз Трети бяха обтегнати след като Хари и Меган се преместиха да живеят в САЩ, отбелязва Ройтерс.

Погребението на кралицата е насрочено за 19 септември, съобщи Бъкингамският дворец.

Принц Уилям вече не познавал Хари, връзката им била обречена