Реквизиторът и помощник-режисьор, който подал на Алек Болдуин пистолет, зареден с бойни патрони, е бил уволнен от друга продукция заради небрежност при работата с оръжия. При снимките на филм през 2019-та година отново е имало инцидент с ранени хора, а същият реквизитор е подал пистолета на актьор тогава

Разследването на трагедията с убитата по време на снимки операторка Халина Хътчинс продължава, като все още няма повдигнати обвинения. Инцидентът, при който актьорът и продуцент Алек Болдуин стреля с истински муниции породи призиви да се забрани използването на огнестрелни оръжия при заснемането на филмови продукции.

Срещу Алек Болдуин, прострелял фатално операторка, няма повдигнато обвинение

"Изглежда, че не са били спазени никакви протоколи за безопасност… Асистент режисьор никога не трябва да докосва оръжие. Той може да поиска проверка на безопасността, може да задава въпроси, но никога не трябва, нито той, нито друг член на екипа, освен оръжейника, да докосва оръжие", категоричен е оръжейникът Скот Коша, цитиран от "Нова тв". 

Асистент-режисьор уверил Алек Болдуин, че оръжието е безопасно

42-годишната операторка Халина Хътчинс, която вчера загина при нещастен случай на снимачната площадка на филма "Rust", е една от основните теми в новинарските емисии по цял свят. Тя издъхна, след като бе простреляна с реквизитен пистолет от холивудската звезда Алек Болдуин, а смъртта ѝ бе обявена в болницата на Университета на Ню Мексико, където е била откарана с хеликоптер.

През 2019 г. Хътчинс, която е завършила Американския филмов институт, получава наградата "Изгряваща звезда" на Гилдията на американските кинематографисти. С работата си по независимите ленти "Archenemy," "Blindfire" и "The Mad Hatter", както и няколко късометражни продукции, тя бе започнала да гради име в индустрията. Според американските медии последният проект, по който работи, разказващ историята на 13-годишно момче, живеещо в Канзас през 1880 г., което бяга заедно със своя дядо (изигран от Болдуин), след като е осъдено на смърт заради случайното убийство на местен рейнджър, е щял да издигне кариерата ѝ на ново, още по-високо ниво.