Момче на 6 години живя 2 дни с трупа на убитата си баба. Случаят се развива в Русия, в Подмосковието, в село, наречено Ликино. Служители на местната социална агенция посетили апартамента, в който живеело момченцето и за което имали сигнал, че не се полагат необходимите грижи.

Първоначално провели разговор с момчето, но то била крайно неконтактно. След като все пак успели да проведат някакъв разговор социалните успели да влязат в дома и там открили безжизненото тяло на баба му. Това става на 11 март, предава golbis.com.

В апартамента живеели детето, майка му, баща му и баба му, която била майка на баща му.

Мъртвата 79-годишна жена била починала на 9 март вследствие на тежък побой - била с наранявания по цялото тяло, следи от удари по главата и няколко счупени ребра. Оказало се, че била умряла два дни по-рано. Бащата на детето му бил казал, че тя просто спи и излязъл. 

Заради това и малкият Миша не разбрал, че баба му е мъртва и дори си играел в стаята при нея. До сигнала се стигнало, след като то най-накрая огладняло и се наложило съседите да му дават храна през прозореца - семейството живеело на първия етаж. 

Всъщност това било редовна практика - то било постоянно недохранено и останалите жители на блока често му давали някое лакомство или сандвич.

Основен заподозрян за убийството е бащата - съответно синът на убитата жена. 52-годишният Юрий. 

 

 

 

Съседите го описват като истински тиранин. Според тях той често посягал на близките си. От известно време съпругата му изобщо не излизала навън, а пък майка му правила това само с тъмни очила. 

Всъщност само няколко дни преди убийството социалните отново били на адреса с цел да помогнат на детето. С тях били и полицаи, които се наложило да изтеглят момчет през балкона, тъй като бащата заключил цялото си семейство, докато бил на работа.

"Помня, че полицията го помоли да донесе обувките си, понеже то бе босо а навън бе студено. То донесе обувките на баща си, тъй като нямало такива", разказва за въпросния случай служителката на социалните.

Оказва се, че при огледа на апартамента освен детето и мъртвата баба, вътре била и майката - Оксана. Тя обаче била в друга стая и също неадекватна и неконтактна. Въпреки това разследващите успели да измъкнат няколко думи от нея, което ги навело на подозрението, че бащата е убиецът - според думите ѝ той я заплашил да я убие, ако съобщи на някого.

Мъжът е задържан, докато бил на работа и в момента е в ареста.

 

 

 

Така изглеждала майката на детето.

И преди това при раждането на детето.