Твърди се, че в Колумбия тийнейджър е бил убит от група негови приятели, след като играли със спиритическа дъска, която „им е казала да го убият“. 

17-годишният Хосе Маурисио Оспина беше открит мъртъв, гол и с лицето надолу в чаршаф, след като играел с трима от най-добрите си приятели в къща в град Патио Бонито миналия април.

Играта включва използването на показалец, който се плъзга по спиритическа дъска, състояща се от букви от азбуката и цифри от 0 до 9, за които се предполага, че комуникират с духовете на мъртвите.

Смъртта на момчето остава в процес на разследване, но едно от замесените момчета твърди, че е казал на органите на реда, че „дъската им е казала да го направят“, пише Metro.

Потресената майка на жертвата, Клаудия Веласкес, настоява за отговори, тъй като разследването не показва напредък. Жената каза, че последния път, когато видяла Хосе Маурисио, той си пишел домашните на компютъра.

"Излязох по работа, а той остана вкъщи, но каза, че ще отиде при приятел от училище, за да си напише домашните. Познавам момчето, при което отиде, синът ми дори нощуваше при него няколко пъти", спомня си тя.

Когато Клавдия се връща вкъщи около осем, тя забеляза, че момчето още не е у дома. Тя му се обадила отново около 23 часа. По-късно Клаудия отново се обадила на сина си и полицията вдигнала телефона. Служителите на реда отговорили, че телефонът е у тях, защото реагират на спешен случай.

Приятели убиха момче по време на сеанс, убийство, убийство на тийнейджър, дъска Ouija, дъска OuijaЦял екран
Смъртта на Хосе все още се разследва. Снимка: Newsflash

Докладът от аутопсията потвърди, че тийнейджърът е бил удушен до смърт, със синини по главата, и също така посочи, че тялото е било преместено след смъртта. Според съобщения в местните медии, един от младежите, играещи играта, твърди, че е казал, че дъската им е казала да убият някого и че е "избрала" Хосе. Друг негов приятел разказа, че са взели LSD преди мача, но токсикологичната експертиза показала, че жертвата не е имал този наркотик в тялото си.

"Видях цветни фигури, след това съучениците ми се удряха в стената и след това Маурисио на пода в кръв. Знаех, че всичко е сън", каза момчето, чието име не се съобщава.

Смъртта на Хосе продължава да се разследва.