Японски журналист реши да провери градска легенда за мистериозна пещера, скрита под планина в провинцията Хокайдо. Местните я наричат ​​"портата на ада". 

В село Пипу, което е в област Камикава (губернаторство на Хокайдо), живеят около 4 хиляди души. Обикновено това място служи като спирка за пътниците по пътя им към големия град Асахикава.

Пещера на картатацял екран
Пещерата на картата

Но тук е и едно от най-страшните места в Япония.

По пътя към пещератацял екран
По пътя към пещерата

Пещерната система Ахун Ру Паро, разположена в подножието на планината Отокояма, е получила името си от айните, представители на местното население, след като нейните откриватели са починали при мистериозни обстоятелства, съобщава Sora24.

По пътя към пещератацял екран
По пътя към пещерата

Сейджи Наказавафор тръгна по пътя и от забележителностите имаше само името на района на това адско място. За негова изненада той дори открил табела до пътя, водещ към пещерата. Но дори и без допълнителни улики, мистериозната вдлъбнатина в скалата може да се види от пътя.

Япония предупреждение за опасностцял екран
Предупреждение за опасност

Има малко информация за това място, отчасти поради факта, че местните хора нямат писменост - и целият фолклор се предава само устно.

Местните споделят историята от поколения, че възрастна двойка, която се изгубила тук, едва успяла да се върне. Мъжът и жената се скарали: единият бил силно привлечен от пещерата, а другият категорично отказал да повтори рискованото пътуване.

Единият от пенсионерите починал малко след като посетил мистериозното място, а другият живял още дълги години.

Път до пещератацял екран
Път до пещерата

Може би от суеверие в близост до зловещата пещера дори е поставена предупредителна табела, на която с големи букви пише „Не влизайте“.

Страшна пещера в отдалечен район на Хокайдоцял екран
Страшната пещера в отдалечен район на Хокайдо

Журналистът каза, че входът на тайната пещера е ограден, но отчаяните "ловци на духове" все още могат да влязат вътре, ако пропълзят под оградата.

Но намери само каменна стена, което означаваше едно: пещерата води само надолу.

Превод: GlasNews