През януари се бележи средата на зимата и тогава обикновено са най-ниските температури. За мнозина студа е голямо предизвикателство.

Хората, които не се радват на това време на годината, са тези с болестта на Рейно.

Състоянието може да засегне до 10 милиона души в Обединеното кралство, причинява стесняване на кръвоносните съдове в отговор на студ, стрес и безпокойство.

Това означава, че малко или никаква кръв не достига до части на тялото -обикновено това са ръцете и краката.

Резултатите от това са доста плашещи, тъй като засегнатата област може да стане бяла, синя и дори жълта. Болестта на Рейно обикновено не причинява сериозни проблеми и често може да се лекуват симптомите чрез затопляне.

Има две форми на Рейно - първична и вторична.

Първичната - известна също като болестта на Рейно - е по-честа със симптоми, които обикновено се развиват в юношеска възраст и около 20-те години.

Въпреки това, вторичната - известна като феномен на Рейно - обикновено се случва поради заболяване като склеродермия. Хората, диагностицирани с вторична болест на Рейно, са по-склонни към усложнения като язви на пръстите или рани.

За Рейчъл Смит болестта е истински ужас.

Пръстите ѝ стават бели, след това жълти и накрая стават сини. Изпитва много болка, докато отново да усеща ръката си.

„С ушите е най-тежко. Ако знам, че ще съм навън и е студено или ветровито, трябва задължително да нося шапка,“ споделя тя.

Превод: GlasNews.bg