Момиченце на 7 години, което е използвало щанд за лимонада, за да събира средства за собствената си мозъчна операция, се възстановява след успешна интервенция, съобщи "Асошиейтед прес".

Операцията на малката Лиза Скот, направена в Детската болница в Бостън в понеделник, е преминала без никакви проблеми. След интервенцията детето е в съзнание и говори, съобщава майка му Елизабет Скот в пост във Facebook.

Миналия месец лекарите установяват, че поредицата от припадъци, които Лиза получава, са причинени от мозъчни малформации - проблем, който трябва да бъде разрешен оперативно.

Момиченцето се решава да помогне на родителите си, след като се оказва, че застраховката им не покрива всичките разходи. Майка й и баща й отварят щанд за лимонада, разположен в семейната пекарна в предградието на Бирмингам, Алабама, а отзад я продава усмихната Лиза.

Щандът събира над 12 000 долара за няколко дни, почти всичките от дарения. В отделно набиране на средства, организирано онлайн, са събрани над 370 000 долара.

"Лиза е може би най-смелото момиченце на света", пише просълзената й майка в социалните мрежи.

Детето ще бъде подложено на допълнителни мозъчни операции, но на този етап остава неясно кога ще бъдат извършени те.